Ahrefs (Kapsamlı Rehber)

Ahrefs (Kapsamlı Rehber)

Ahrefs Nedir?

Ahrefs, web sitelerinin anahtar kelime araştırması, sıralama takibi, rakip analizleri ve bağlantı profili oluşturma gibi denetimleri yapmak için geliştirilen SEO aracıdır. Google arama motorunda optimizasyon yapmak için kullanılan bu araç, en popüler analiz aracıdır. Kullanımı kolay ve basit bir arayüze sahip olan bu araç, web sitelerinde detaylı olarak analiz edilmesini sağlamaktadır. Piyasada en çok kullanılan ve tavsiye edilen araç olması, birçok farklı özelliği kapsamasına da katkı sağlamaktadır. Özellikle de ücretli olarak satın alan kişiler için, daha farklı erişim özellikleri bulunmaktadır.

Backlink Denetimleri Gerçekleştirin

Backlink Denetimleri Gerçekleştirin
Backlink Denetimleri Gerçekleştirin
SEO uzmanlarının fazla sevmediği fakat yapılması gereken adımlardan birisi backlink denetimi olmaktadır. Bazı kaynaklardan gelmiş olan backlinkler, web sitemize zarar verebilmektedir. Burada backlinkleri denetleyerek kötü profile sahip olan backlinkleri tespit etmek, ufak bir uğraş gerektirmektedir. Fakat Ahrefs ile birlikte bu iş çok daha kolay bir hale gelmektedir. Backlink denetimini bu araç üzerinden yaparsanız, bağlantı değeri sıralama gibi filtreleme özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Son derece basit ve kolay bir deneyim gerektirdiği için, denetim yaparken zorlanacağınızı sanmamaktayım.

Bağlantı Fırsatlarını Bulun

SEO alanında backlink denetimi, en önemli adımlardan birisidir. Aldığımız geri bağlantılar ile birlikte, sitemizin potansiyelini ve değerini arttırmış oluyoruz. Fakat burada önemli olan doğru yerden doğru bir şekilde backlink almaktır. Rakiplerinizden bağlantı fırsatlarını öğrenmek için, Ahrefs aracı harika bir özellik sunmaktadır. Görselde göstermiş olduğumuz gibi son derece basit bir tablo ile birlikte, rakiplerimizin almış olduğu kaliteli ya da değeri düşük backlinkleri görebilmekteyiz.
Bağlantı Fırsatlarını Bulun
Bağlantı Fırsatlarını Bulun
Backlink profillerine göz atarken, analiz kısmında bizler bazı terimler karşılamaktadır. Her bir terimin farklı anlam ve işlevsel özellikleri yer almaktadır. Dilerseniz kısaca ne anlamlara geldiklerine bir göz atalım.
  • DRDomain değer derecelendirmesi anlamını taşımaktadır. Geri gelen bağlantının gücünü rakamlar ile birlikte bizlere göstermektedir. 100 puanlık bir ölçek üzerinden değerlendirme yapmaktadır.
  • Domain trafficBacklink sahibi domainin, aylık organik trafikten gelen ziyaretçi sayısını bizlere göstermektedir.
  • Reffering DomainsWeb sitesine benzer bağlantılardan toplamda kaç tane geri bağlantı geldiğini temsile etmektedir.
  • Linked Domains: kendi siteniz üzerinden yönlendirmeler yaparak tavsiye ettiğiniz farklı web sitelerinin toplamıdır.
  • Ext: Yönlendiren sayfadaki harici bağlantıların sayılarını gösterir.
  • Page TrafficYönlendirme yapan sayfanın, aylık trafik oranlarını tahmini olarak belirtir.
  • KwYönlendiren sayfanın Google’da ilk 100 sıralamasında hangi konumda olduğunu gösterir.
  • Anchor and target URL: Backlink alınan sayfa ve bağlantı verilen kelimeleri buradan görebiliriz.

Anahtar Kelime Araştırması Gerçekleştirin

Arama motoru optimizasyonu (SEO) çalışmalarında en önemli adımlardan birisi anahtar kelime araştırması yapmaktır. Günümüzde birçok kişi anahtar kelimelere önem vermeden çalışmalarını gerçekleştirmektedir. Fakat burada anahtar kelime araştırması yapmak ve gerekli şekilde adımlar atmak, en sağlıklı uygulama olacaktır. SEO aracı Ahrefs ile birlikte, anahtar kelimeler ile birlikte içerik fikirleri bulabilirsiniz. Aynı zamanda içeriklere hangi anahtar kelimeleri ekleyebileceğimizi, hangi kelimelerin aranma hacimlerinin büyük olduğunu da görebilmekteyiz. Bu tür özelliklerin Ahfrefs’de yer alması, büyük avantajlardan birisidir.
Anahtar Kelime Araştırması Gerçekleştirin
Anahtar Kelime Araştırması Gerçekleştirin
Anahtar kelimemizi yazdıktan sonra açılan ekran, yukarıda görselde yer almaktadır. Bu görselde yer alan terimlere de kısaca bir göz atalım.
  • Keyword DifficultyAranan kelimenin zorluk derecesi 100 üzerinden analiz edilerek gösterilmektedir.
  • VolumeSeçilen anahtar kelimenin Google üzerinde ayda ne kadar araştırıldığını açıklamaktadır.
  • ClicksAnahtar kelimeyi araştıran kişilerin, ortalama olarak kaç kişinin tıklama yaptığını göstermektedir.
  • Cost per clickAnahtar kelimenin TBM olarak ne kadar değere sahip olduğunu belirtmektedir. Reklam çıkışı için analiz yaparken, bu alanı kullanmanızı tavsiye etmekteyim.
  • Clicks per searchAnahtar kelimenin arama başına olan maliyet tutarını hesaplamaktadır.
  • Traffic PotentialHedef anahtar kelimenin, Google’da ilk sıralamada çıkan sayfaların aldıkları ziyaretçilerin toplamını temsil etmektedir.

Nitelikleri Doğrulayın ve Rakipleri Analiz Edin

Anahtar kelime araştırması yaparken sadece hacim ve potansiyellere bakmakla yetinmememiz gerekiyor. Bu alanda Ahrefs aracı bizlere harika bir özellik sunmaktadır. Anahtar kelime analizi ile birlikte, araştırılan anahtar kelimenin rakiplerini de analiz etmektedir. Bu sayede de hedefe ulaşma aşamasında işlerimiz bir hayli kolaylaşmaktadır. Karşınıza çıkan tüm web sitelerin pozisyonlarını ve trafik değerlerini, kolayca ekran üzerinden görebilmekteyiz.
Nitelikleri Doğrulayın ve Rakipleri Analiz Edin
Nitelikleri Doğrulayın ve Rakipleri Analiz Edin
Pozisyon ve trafik analizi alanında, karşımıza bazı terimler çıkmaktadır. Bu terimlere de kısaca bir göz atalım ve ne tür bilgilerin yer aldığını kolaylıkla öğrenmiş olalım.
  • TrafficSitelerin, hedef anahtar kelimeden aylık ne kadar trafik aldığını göstermektedir.
  • ShareHedef anahtar kelimenin, bir alan adına gelen toplam aylık organik trafiğin dağılımını temsil eder.
  • PositionAnahtar kelimenin, listede yer alan web sitelerinde kaçıncı pozisyonda çıktığını göstermektedir.

Tek Tek Anahtar Kelimeleri İzleyin

Tek Tek Anahtar Kelimeleri İzleyin
Tek Tek Anahtar Kelimeleri İzleyin
Ahrefs, SEO analizinde detaylı işlem ve özelliklere yer vermektedir. Anahtar kelime takibi ile birlikte pozisyon, trafik, hacim gibi özelliklere hızlıca erişebilmekteyiz. Tek tek anahtar kelime izleme yöntemi ile birlikte bu adım çok daha kolay bir hale gelmektedir. Domain araştırması yaptığınızda organik anahtar kelimeler bölümünden, tüm anahtar kelimelerin analizlerini tek bir ekrandan yapabilirsiniz. Bu sayede sizlerde çalışmalarınızı, burada yer alan ve potansiyeli olan kelimelere göre yapabilirsiniz.

Toplam Organik Görünürlüğü Takip Edin

Toplam Organik Görünürlüğü Takip Edin
Toplam Organik Görünürlüğü Takip Edin
SEO analizi yaparken sadece anahtar kelimelere takılmak doğru olmayacaktır. Aynı zamanda sahip olunan anahtar kelimelerin, ne kadar trafik getirdiğine de bakmamız gerekiyor. Bu durum bizlere anahtar kelimelerin ne kadar sağlam ve aylık olarak ne kadar ziyaretçi getireceğini de göstermektedir. Burada Google Analytics ile birlikte organik arama trafiği izlenmektedir. Fakat Ahrefs içerisinde yer alan organik anahtar kelime ile birlikte, orada yer alan verilerden kolaylıkla yararlanabilirsiniz.

Marka Yönetimi

Ahrefs aracında anahtar kelime analizi, detaylı olarak filtreleme yapma özelliğine sahiptir. Özellikle filtreleme kısmında marka anahtar kelimelerin listeden çıkartılması kullanılmaktadır. Bu sayede bu filtreleme ile birlikte, marka bilgisi içeren anahtar kelimeler, listemize dahil olmayacaktır. Marka yönetimi özelliği, anahtar kelime araştırması yaparken daha anlamlı bir veri bulmamıza olanak sağlamaktadır.

Site Denetimleri

Ahrefs aracında en çok kullanılan araçlardan birisi de Site Audit, Türkçe karşılığı Ahrefs site denetimi olarak bizleri karşılamaktadır. Bu araç ile birlikte web sitelerini teknik SEO performansının analizi için kullanabilmekteyiz. Bu alanda sitelerin aldığı hatalar, düzeltilmesi gereken uyarılar ve daha birçok teknik detaya ulaşabilmekteyiz. Bu alan özellikle SEO analizi yapan kişiler için olmazsa olmaz adımlardan birisidir.
Peki neden site denetimi yapılır? Site denetimleri ile birlikte, analiz edilen sitenin tüm teknik detaylarına erişim sağlayabilmekteyiz. Teknik detaylar ile birlikte, arama motoru optimizasyon çalışmaları sağlanmaktadır. Genel olarak alınan hatalar, sitede düzeltilmesi gereken alanlar gibi birçok farklı özelliğe erişebilirsiniz. Kısacası SEO çalışmalarında bu aracı kullanmalı ve gerekli adımları uygulamalısınız.

Ahrefs Terminolojisi

Ahrefs kullanımına başlamadan önce, rehber eşliğinde ilerleme kat etmek en sağlıklı adımlardan birisidir. Bu sebepten dolayı Ahrefs’in terminolojisi ile alakalı bilmeniz gereken bazı detaylar yer alıyor. Bu detaylara sizlerle birlikte göz atalım ve gerekli bilgileri kısaca sizlere aktaralım. Sonrasında Ahrefs’i kullanmak çok daha basit ve kolay bir adım olacaktır.  

Ahrefs Rank (Ahrefs Değeri)

Ahrefs rank, genel olarak alexa sıralamasının bir benzeri olarak bilinmektedir. Temel olarak sitelerin tahmini trafik değerlerine göre sıralama özelliği yer almaktadır. Ahrefs sıralama değeriniz her ne kadar az olursa, tahmini trafiğiniz bir hayli yüksek olacaktır. Bu kural bu şekilde bilinen ve analizleri bu kurala göre yapılan bir özelliktir. Genel olarak bakıldığında Ahrefs aracının trafik değerlerinize erişimi yoktur. Fakat burada genel bir tahmin yapılmaktadır. Bu sebepten dolayı kesin ve net bir doğru değer olmayacaktır. Sadece tahmini değerlere göre sıralama yapılmaktadır.

URL Rating (UR) / (URL Değeri)

URL rating, Türkçe karşılığı olarak URL derecelendirme anlamını taşımaktadır. Buradaki amaç, Ahrefs’in tek bir sayfanın otorite ve gücünü ölçmektir. Bazı siteleri analiz ederken, URL ranking olarak da gözükmektedir. Ahrefs sayfa otoritesi ölçme alanında, diğer araçlara göre çok daha fazla bir güvenilirlik vermektedir. Bu sebepten dolayı da güvenilir araçların başında gelmektedir.

Backlinks (Bağlantılar)

Backlinks, web sitesinin ve web sitesindeki sayfalara gelen bağlantıları bizlere temsil etmektedir. Bu alanda genel olarak tüm backlink ile alakalı tüm bilgi ve analizlere ulaşım sağlayabilirsiniz.

Reffering Domains (Referans Alan Adları)

Referans alan adları, sitenin almış olduğum bütün bağlantıları gösteren bir metrik türüdür. Buradan kolaylıkla gelen bağlantıların metrik tablosuna ulaşım sağlayabilirsiniz. Ahrefs aracında en sevilen ve kullanımı kolay olan bölümlerden birisidir.

Organic Keywords (Organik Anahtar Kelimeler)

Organik keywords, Türkçe karşılığı organik anahtar kelimeleri anlamını taşımaktadır. Sitenin arama sorgularında ilk 100’e girmiş olan tüm anahtar kelimelerini, bu alandan görebilirsiniz.

Organic Traffic (Organik Trafik)

Ahrefs, site trafik bilgilerine sahip olmasa da yaptığını analizler ile birlikte en yakın tahminleri göstermektedir. Organik trafik bölümü, sitenin aldığı organik trafiği temsil etmektedir. Kesin ve net olmasa dahi, %100’e yakın olarak tahmin etmektedir.

Traffic Value (Trafik Değeri)

Trafik değeri alanı, sitenin organik arama trafiği değerinin dolar cinsinden olan tahmini verisidir. Buradaki değerler, Google Ads reklam ağının TBM verilerine göre belirlenmektedir. Bu araç en faydalı ölçüm araçlarından birisidir. Kolaylıkla sitemizin TBM ile organik aramasında bir bağ oluşturmasını sağlayabilirsiniz.

Ahrefs Kullanarak Anahtar Kelimeler Nasıl Bulunur?

Anahtar kelime analizi, SEO araçlarında olmazsa olmaz özelliklerinden birisidir. Ahrefs kullanımında genel olarak ilk akla gelen ve araştırılması yapılan konulardan birisidir. Birçok kişi günümüzde Ahrefs gibi SEO araçlarını, farklı amaçlar ile kullanmaktadır. Anahtar kelime gibi analizlere fazla önem verilmemektedir. Fakat anahtar kelime analizi, en önemli adımlardan birisidir. Ahrefs nasıl kullanılır adımlarında anahtar kelimelerin nasıl bulunacağı hakkında ufak bir liste hazırlamaktayız. Bu sayede sizleri biraz daha bilgilendirmiş ve gerekli bilgilere ulaştırmış olacağız.

1. Site Explorer’da Rakibin URL’sini Analiz Edin

1. Site Explorer’da Rakibin URL’sini Analiz Edin
1. Site Explorer’da Rakibin URL’sini Analiz Edin
Site explorer, rakiplerin URL’lerini analiz etmemizi sağlayan bir araçtır. Rakibimizi seçiyoruz ve sonrasında site keşfet bölümüne domaini yazıyoruz. Analiz kısa bir süre zarfında tamamlanacak ve bitecektir.

2. Organik Anahtar Kelimeler Kısmına Gidin

Organik anahtar kelimelerin analizlerini yapmak, rakiplerinizin SEO araştırmaları için etkili yöntemlerden birisidir. Sol tarafta yer alan Organic keywords kategorisine tıklamanız yeterli olacaktır.
2. Organik Anahtar Kelimeler Kısmına Gidin
2. Organik Anahtar Kelimeler Kısmına Gidin
Organik anahtar kelimelerin analiz ekranında, birkaç farklı sonuç listelenmektedir. Her bir alanın farklı isim ve özellikleri yer almaktadır. Dilerseniz bu ingilizce kelimelerin ne anlamlara geldiğini ve ne işe yaradıklarına maddeler halinde bir göz atalım.
  • SF: Anahtar kelimelerin arama sonuçlarında yer alan SERP sayılarını belirtmektedir.
  • VolumeAnahtar kelimenin son 1 ay içerisinde Google üzerinde yapılan arama sayısını söylemektedir.
  • KD: Keyword Difficulty kelimesinin Türkçe karşılık olarak kelime zorluğu anlamına gelmektedir. 100 üzerinden ölçme yapılarak, anahtar kelimede başarılı olmanın kolaylığını ya da zorluğunu belirtmektedir.
  • CPCGoogle Ads verilerine göre, anahtar kelimenin tıklama başına maliyet (TBM) oranını bizlere göstermektedir.
  • TrafficAnahtar kelimenin Google’dan son 1 ay içerisinde almış olduğu organik trafiği bizlere açıklamaktadır.
  • ChangeAnahtar kelimelerin ilk 100 içerisinde üst ya da alt sıralara gerilediğini gösteren bir oran verisidir.
  • PositionSeçilen anahtar kelimenin Google arama motorunda kaçıncı sırada yer aldığını göstermektedir.

3. Filtreleri Kullanın

Filtre kullanımı, dikkat edilmesi gereken ve ince ayarlamaları yapılması gereken bir özelliktir. Ahrefs rakip anahtar kelime analizi yaparken, öncelikle sitenizin yeni olup olmadığına bakıyoruz. Yeni bir siteniz varsa, öncelikle uzun anahtar kelimeleri hedeflememiz gerekiyor. Otoriter yani eski bir siteniz varsa da, rekabeti yüksek olan anahtar kelimeleri seçmemiz gerekmektedir. Filtreleme özellikleri ile birlikte, aranma hacimleri, CPC, trafik gibi birçok farklı filtrelemeyi yapabilmekteyiz.
Filtreleri Kullanın
Filtreleri Kullanın
Yukarıda yer alan filtreleme kısmında birçok farklı terim yer almaktadır. Dilerseniz bu terimlere yakından bir göz atalım ne tür anlamları taşıdıklarına bakalım.
  • CountryAnahtar kelimenin hangi ülkede analizini yapmak isterseniz, buradan o ülkeyi seçmeniz gerekmektedir.
  • PositionAnahtar kelimelerin sıralamalara yeni, eski girme gibi sıralamalarını ya da belirli sayfalar içerisindeki konumlarını filtreleme yapabilirsiniz.
  • Volume: Araştırılan anahtar kelimelerin toplam aranma oranlarını, buradan kendiniz istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Örnek olarak 1000 olarak ayarlarsanız, aylık 1K aranma seviyesindeki kelimeler karşınıza gelecektir.
  • KDKelime zorluğu az ya da yüksek olan kelimelere, buradan değer vererek araştırabilirsiniz. 100 üzerinden değerlendirme yapılmaktadır. Değer ne kadar yüksek olursa, kelime zorluğu bir o kadar zor olacaktır.
  • CPCTıklama başına maliyet oranları yüksek olan kelimeleri araştırmak, kazanç oranlarınızı arttırmak için harika bir yöntemdir. Buradan TBM oranlarını istediğiniz gibi yazabilir ve sonuçları listeleyebilirsiniz.
  • TrafficBuradan kelimenin aylık ne kadar organik trafik aldığını filtreleme yapmak için kullanabilirsiniz. İstediğiniz değerleri yazabilirsiniz.
  • Serp FeaturesSERP özelliğini en iyi şekilde filtreleme yapmanıza olanak sağlanmaktadır. Öne çıkan snippet, bilgi kartı gibi birçok farklı filtreleme özelliğini kullanabilirsiniz.
  • Word CountBuradaki özellik ise kelimelerin ne kadar sözcük sayısına sahip olduğunu ayarlamanıza imkan sağlamaktadır.
  • KeywordÖzellikle istediğiniz başka kelimeler varsa, anahtar kelimeniz ile bağ kurmak için oraya yazabilirsiniz.
 

4. Rakibiniz Yeni Anahtar Kelimelerini İzleyin

Rakiplerimizin oturmuş ve trafik hacmi büyük olan anahtar kelimelerinin hepsini, az önce görmüş olduk. Şimdi de rakibimizin organik anahtar kelimelerinde yeni aldığı sıralamaları görebiliriz. Yeni anahtar kelimeler, sitenizin hızlı bir ivme kazanmasını sağlayacaktır. Bu sebepten dolayı yeni anahtar kelimeleri analiz etmek ve gerekli çalışmaları sağlamamız gerekmektedir.
Rakibiniz Yeni Anahtar Kelimelerini İzleyin
Rakibiniz Yeni Anahtar Kelimelerini İzleyin
Position ekranında yer alan terimlere kısaca bir göz atalım ve hangi anlamlara geldiklerini sizler için açıklayalım.
  • NewSıralamaya yeni girmiş olan anahtar kelimeleri filtreler.
  • Lost: Sıralamaya eskiden girmiş olan anahtar kelimeleri filtreler
  • ImprovedSite tarafından kabul edilen ve sıralamaya girmiş olan anahtar kelimeleri filtreler.
  • DeclinedSıralamalarda kayıp yaşanılan anahtar kelimeleri filtrelemektedir.
  • No ChangeSıralaması değişmeyen tüm anahtar kelimeleri listeler.

5. Rakibin En İyi Sayfalarını Bulun

Rakibin En İyi Sayfalarını Bulun
Rakibin En İyi Sayfalarını Bulun

6. Diğer Rakipleri Bulun

Yazılan domainin bir diğer rakiplerini bulmak ve analiz etmek için Competing Domains bölümü kullanılmaktadır. Sadece tek bir rakip analizi yapmak yerine, bu sayfa üzerinden diğer rakipleri de kolaylıkla görebilmekteyiz. Linklere tıklayarak da gerekli analizleri seçilen domainlere yapabilirsiniz.
Diğer Rakipleri Bulun
Diğer Rakipleri Bulun
Competing domains (rakip siteler) alanında yer alan terimlere, anlamlarını açıklamak için hızlıca bir göz atalım. Bu sayede ne tür anlamlara geldiklerini öğrenmiş oluruz.
  • Keywords unique to targetSeçtiğiniz web sitenizin sıralamada olduğu fakat rakip sitelerin sıralamada olmadığı anahtar kelimelerin sayılarını temsil eder.
  • Common keywordsHem hedef sitenin hem de rakip sitelerin sıralamaya girdiği anahtar kelimeler.
  • Common keywords %: Hem hedef web sitenizin hem de rakibinizin toplam anahtar kelime sayısı içinde sıraladığı anahtar kelimelerin yüzde değerini temsil etmektedir.
  • Intersection graphAnahtar kelimelerin kesiştiği bir tablo analizidir. Mavi renk, hedef web sitesine özgü olan anahtar kelimeleri temsil eder. Sarı ise rakibin anahtar kelimelerinin daha baskın olduğunu göstermektedir.
  • Competing DomainsRekabet alanında yer alan web siteleri.

7. İçerik Boşluğu Aracını Kullanın

İçerik boşluğu olarak adlandırılan ve sevilen bu araca Content Gap kategorisinden ulaşabilirsiniz. Bu araç ile birlikte kendinize rakip olarak görmüş olduğunuz sitelerin, ilk sayfada sıralama alan anahtar kelimelerini görebilmekteyiz. En yararlı ve sevilen araçlardan birisidir.
İçerik Boşluğu Aracını Kullanın
İçerik Boşluğu Aracını Kullanın
Görselde yer alan İngilizce kelime ve cümlelerin anlamlarını, maddeler halinde paylaşmak istiyorum. Bu sayede kafanızı karıştıran herhangi bir içerik ortada kalmayacaktır.
  • Show keywords that the below targets rank for: Rekabet alanında yer alan ve seçmiş olduğunuz web sitelerini, kutulara sırası ile yazın.
  • At least one of the targets should rank in top 10: Hedef analizinde mutlaka ilk 10’da sıralamaya girmiş bir içerik olması gerekmektedir.

8. Keyword Explorer Aracını Kullanın

Keyword Explorer Aracını Kullanın
Keyword Explorer Aracını Kullanın
Keyword Explorer, Türkçe karşılığı anahtar kelime analizi anlamını taşımaktadır. Bu araç ile birlikte istediğiniz bir kelimenin analizini yapabilirsiniz. Keyword Explorer aracında Dijital Pazarlama” kelimesini kullanmak istiyorum. Anahtar kelimemi yazıyor ve arama butonuna basıyorum. Karşımıza anahtar kelimenin tüm analizleri çıkmaktadır. Burada anahtar kelime ile alakalı tüm fikirler ve hacimler çıkmaktadır.
Keyword Explorer Aracını Kullanın
Keyword Explorer Aracını Kullanın
  • Keyword ideasAnahtar kelime fikirlerini göstermektedir.
  • QuestionsAnahtar kelime ile alakalı Google’da en çok araştırılan sorular.
  • Also rank forHedef anahtar kelimenin, ilk 1o sıralamasında yer alan odak kelimeler.
  • Also talk aboutGündemde yer alan ve konuşulan haberlerden öne çıkarılan kelime başlıkları.

Ahrefs Kullanarak Kırık Linkler Nasıl Bulunur?

Ahrefs Kullanarak Bozuk Linkler Nasıl Bulunur?
Ahrefs Kullanarak Bozuk Linkler Nasıl Bulunur?
Kırık bağlantılar, SEO alanında analizi yapılması ve kaldırılması gereken en önemli faktörlerden birisidir. Burada Broken Backlinks yani kırık geri bağlantıları tespit edeceğiz. Sitemize bağlantı veren binlerce web sitesi olabilir, önemli olan bozuk ve değeri küçük olanları kaldırmaktır. Backlink profile > Broken bölümünden, tüm kırık backlinklere ulaşım sağlayabilmekteyiz. Ekranda yer alan görsele baktığımızda, kırık bir bağlantının olmadığı uyarısını almaktayız.

Rakibin Bağlantılarından Faydalanmak

Rakibin Bağlantılarından Faydalanmak
Rakibin Bağlantılarından Faydalanmak
Backlink almak için onlarca farklı kaynak ve yöntem bulunmaktadır. Fakat rakiplerimizin aldıkları backlinkleri analiz edip, o backlinkleri kullanmakta en faydalı yöntemlerden birisidir. Bu sayede etkili bir backlink alma stratejisi de kullanmış olabiliriz. Burada önemli olan rakibimizin aldığı backlink profillerinin, sağlam ve otoriter yapılara sahip olmasıdır. Spam gibi sitelerden gelen backlinkleri sizlerin asla almaması ve dikkat etmeniz gerekmektedir.

SEO Analizi Nasıl Yapılır?

Ahrefs ile birlikte SEO rakip analizi nasıl yapılır sorusunun yanıtını almaya hazır mısınız? Sizler için hazırlamış olduğumuz bu bağlantı yazımızda, SEO yani arama motoru optimizasyonuna dair birçok farklı bilgiye ulaşım sağlayabilirsiniz. Anahtar kelimemize tıklayarak hızlıca yazıya erişim sağlayabilir ve gerekli bilgileri öğrenebilirsiniz.

Konu Başlıkları

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

WhatsApp Hattı
1