Screaming Frog SEO Aracı Nedir? (A'dan Z'ye Rehber)

Screaming Frog SEO Aracı Nedir? (A’dan Z’ye Rehber)
Screaming Frog en çok kullanılan SEO araçlarında birisidir. Özellikle arama motoru sorgularının günden güne gelişerek değiştiği bir ortamda bu araçların önemi de bir o kadar artmıştır. Bu gelişimin bir sonucu olarak, SEO’da her geçen gün değer kazanarak popülerleşmektedir. Bu nedenle rakiplerden bir adım önde olabilmeniz analiz araçlarını kullanabilme becerilerinize bağlıdır. Screaming Frog, web sitelerini tarayan ve teknik SEO hatalarının belirlenmesine yarayan araçlardan biridir. Site içi denetimi ve optimizasyonu yapmak isteyen kullanıcıların en çok tercih ettiği araçların başında gelir. Screaming Frog SEO Spider ile SEO çalışmalarınızda önemli yere sahip değerleri denetleyebilir ve grafik raporlarının çıktısını alabilirsiniz. Örneğin; ilgili sitenin CSS kodlarını, link yapılarını ve görsellerini tarayıp kullanıcıya duplicate sayfaları, açıklamaları ve başlıkları sunar. Ek olarak harici linkleri inceleme fırsatı sağlamaktadır. Teknik hataları belirlemekle kalmaz aynı zamanda tespit ettiğiniz hataların çözüme kavuşturulmasını da sağlar.  Sizler de Screaming Frog kullanarak web sitenizi ya da rakiplerinizi analiz edebilir ve daha iyi SEO çalışmaları yürütebilirsiniz. Bu nedenle Screaming Frog SEO aracı nedir, kurulumu nasıl yapılır ve arayüzü tanıtımı gibi birçok konuyu ele aldığımız bir makale oluşturmak istedik. Hazırsanız Screaming Frog aracının kurulumuyla başlayabiliriz.   

Screaming Frog SEO Spider Kurulumu

Screaming Frog ücretli ve ücretsiz olarak 2 farklı şekilde kullanılabilmektedir. Ücretsiz sürümü ile taratmak istediğiniz web sitenin en fazla 500 URL’e kadar taramasını yapabilir. Eğer 500 URL ve üzeri bir siteye sahipseniz uygulamanın ücretli planlarından faydalanabilirsiniz.  Uygulamanın ücretli versiyonu için: https://www.screamingfrog.co.uk/seo-spider/ Yukarıda verilen linke tıkladıktan sonra uygulamanın resmi sayfaya geçiş yapacaksınız. Açılan sayfada “Paid Version” tablosundan kullanmak istediğini planı seçip “Purchase licence” butonuna tıklayarak ilerleyin ve ödeme işlemini tamamlayın. Ardından “Download” butonu aracılığı ile yazılımı kolaylıkla indirebilir ve çok basit bir şekilde kurulumunu yapabilirsiniz. Not: Eğer ücretsiz plan ile kurulumu yapmak istiyorsanız doğrudan “Download” adımına atlayıp kurulumu bilgisayarınıza basit bir şekilde yapabilirsiniz. Ardından ücretsiz sürüme sahip olacaksınız.  

Screaming Frog Aracının Arayüzünü Tanıyalım

Programın arayüzü ilk etapta biraz karmaşık gelebilir bu gayet normal. Fakat ilk kullanımdan sonra bir düzene oturacaktır. Özellikle Screaming Frog rehberinin sonlarına doğru bu karışıklığın tamamen gideceğini söyleyebilirim. Arayüz ve temel uygulama mantığı hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını bu rehberde bulacaksınız.  
Screaming Frog SEO Arayüzü
Screaming Frog SEO Arayüzü
 

File (Dosya)

Üst menüden File > Open / Open Recent adımlarını izleyerek daha önceden kaydettiğiniz bir raporu açabilirsiniz. Taratmış olduğunuz bir web sitesini yine aynı adımları izleyerek “Save” bölümünden projeyi kaydedebilirsiniz  
Screaming Frog File
Screaming Frog File
 

Mode (Mod)

Üst menüden Mode > Spider / Liste / SERP / Compare adımlarını izleyerek bu kısımda uygulama özelleştirmesini yapabilirsiniz. Web site taramasının nasıl olacağına karar verdiğiniz alan burasıdır. Kullanım amacına göre değişiklik yapabilirsiniz.  
Screaming Frog Mode
Screaming Frog Mode
 
  • Spider Modu: Bu mod sayesinde anasayfa URL adresi ile geniş bir tarama ve raporlama başlatabilirsiniz.
  • List Modu: Bu modla birlikte sitemap yolunu belirterek, sitemap yükleyerek ya da belli başlı URL’leri tarayabilirsiniz. Var olan hatalara liste halinde ulaşırsınız.
  • SERP Modu: Bu mod ile title ve meta description (açıklama) alanlarına odaklı bir tarama başlatabilirsiniz.
  • Compare Modu: Bu mod karşılaştırma yapabilmenize imkan sağlar.
 

Configuration (Yapılandırma)

 
Screaming Frog Configuration
Screaming Frog Configuration
  Screaming Frog ayarlarınızı “Configuration” bölümü sayesinde istediğiniz şekilde özelleştirebilirsiniz.  

Spider

Bu ayar ile crawl edeceğiniz site başlığı (title) ve meta açıklamalarının (description) kaç pikselde sınırlandığını belirliyorsunuz. Örneğin, yazdığım başlıklar 500 pikselden fazla ise hata olarak algıla komutunu verebiliyorsunuz. Bu tarz tarama ayarlamalarının düzenlenebileceği panele ulaşmak için spider ayarlarına giriş yapmanız gerekir.   
Screaming Frog Spider
Screaming Frog Spider
 

Content Area

Bu bölümde tarama yapacağınız web sitesinde kullanılan içeriğinin kelime sayısı, içerik kopya analizi ve dil bilgisi kontrolleri için gerekli kriterleri belirleyebilirsiniz. Screaming Frog SEO aracında varsayılan olarak sadece bir web sayfasının gövde HTML öğesinde bulunan metni dikkate alınır. Ayrıca yine varsayılan olarak kullanılan içerik alanının sayfanın ana içeriğine odaklanmasına yardımcı olmak için hem navigation (nav) hem de footer bölümlerindeki HTML öğeleri hariç tutulur. Bu detayları aşağıdaki görselde de bulabilirsiniz.  
Content Area
Content Area
 

Content Duplicates

Taranan bir web sitesinin sayfaları arasındaki içerik benzerliklerini ve kopya durumlarını kontrol ederek tarama sonuçlarında gösterir. Content Duplicates alanında yapacağınız özelleştirme ile birlikte varsayılan ayarlardan hariç olarak ekstra kontroller yapabilirsiniz. İlgili düzenleme ekranını aşağıdaki görselde yer alıyor.  
Content Duplicates
Content Duplicates
 

Spelling & Grammar

Screaming Frog üzerinde yapılan bir crawl işleminde HTML sayfalarında yazım ve dil bilgisi kontrolleri yapabilmektedir. Yazım ve dilbilgisi kontrolleri ayarı, varsayılan olarak devre dışıdır. “Content” sekmesinde kontrol sonuçlarının görüntülenmesi için yazım ve dilbilgisi hatalarının ve ilgili “Spelling” ve “Grammar” seçeneklerinin etkinleştirilmesi gerekir. Language bölümünde dil ayarlarını da kontrol edebilirsiniz.  
Content Spelling
Content Spelling
 

Robots.txt

Tarama yapacağınız web sitesinin robots.txt dosyasındaki bir engellemeden etkilenmeden veya bir robots.txt komutunu kontrol etmek adına kullanabileceğiniz bir alandır. Engellenmiş web siteleri üzerinde tarama işlemi yapılamaz.  
Robots Ayarları
Robots Ayarları
 

URL Rewriting

Tarama sonuçlarında görmek istemediğiniz URL’leri belirtmek için URL Rewriting alanını kullanabilirsiniz. Burada karşınıza gelen penceredeki boş bölüme parametreleri her satırda bir tane olacak şekilde tarama sonuçlarında istemediğiniz URL’leri yazarak kaydetmeniz gerekmektedir.  
URL Rewriting
URL Rewriting
 

CDNs

Crawl işlemi sırasında CDN servisinizin URL’lerini Screaming Frog’un dahili bağlantı olarak değerlendirmesini sağlamanız için kullanabileceğiniz bir özelliktir. İlgili ayarların kontrolü için aşağıdaki CDNs paneline giriş yapınız.  
CDNs
CDNs
 

Include

Özellikle çok yüksek sayıda URL adresine sahip sitelerde belirli bölümlerdeki URL’ler için tarama yapılacağı durumda, Screaming Frog SEO Spider aracının “Include” özelliği kullanılabilir. Bu sayede web sitesini parça parça bölerek tarama işlemi yapılabilir. Her satıra bir kural gelecek şekilde regex üzerinden eşleştirme yapabilirsiniz.  
includes
Includes
 

Exclude

Tarama yaparken taranmasını istemediğiniz URL’leri ve dizinleri hariç tutmak için bu özelliği kullanabilirsiniz. Buradaki bölümde her satırda bir adet olacak şekilde engellemeler uygulayabilirsiniz. URL’leri taramadan hariç tutmanız için Regex dilini kullanmanız ve bu şekilde eşleştirme yapmanız gerekmektedir.  
Excludes
Excludes
 

Spider Speed

Configuration menüsünde yer alan “Speed” bölümünden yapacağınız taramanın maksimum iş parçacığı sayısını ve saniyede taranacak URL sayısını istediğiniz seviyelerde düzenleyebilirsiniz.  
Speed
Speed
 

User-Agent

Crawl işlemi öncesinde hangi User-Agent’i kullanarak sayfaları ziyaret edeceğinizi buradan düzenleyebilirsiniz. Taranacak web sitesinin sunucu tarafındaki güvenlik ayarları, Screaming Frog User-Agent’ını engellemiş olabilir. Bu durumda Screaming Frog olarak User-Agent kullanırsanız, tarama gerçekleştiremeyeceksiniz.  
User Agent
User-Agent Configuration
 

HTTP Header

Screaming Frog’da yaptığınız bir tarama sırasında tamamen özel bir HTTP Header istekleri sağlayarak taramanızı gerçekleştirmenizi sağlar. Ayarlarını aşağıdaki panel üzerinden kontrol edebilirsiniz.  
Screaming Frog SEO HTTP
Screaming Frog SEO HTTP
 

Custom

 

1. Custom Search

Screaming Frog üzerinden bir sitenin kaynak kodunda istediğiniz herhangi bir şeyi aramanıza olanak sağlayan bir özelliktir. Bu bölüm sayesinde Text veya Regex olarak gireceğiniz bir değeri HTML’de, sayfa metninde, body alanında, head alanında veya içerik alanında arayabilirsiniz.  
Custom Search
Custom Search
 

2. Custom Extraction

Web sitesinin HTML’inde yer alan bir veriyi CSSPath, XPath veya Regex olarak kazımanıza olanak sağlar. Örneğin, bir e-ticaret sitesindeki ürün sayfalarında yer alan SKU kodlarını bu araç üzerinden yapacağınız CSSPath, XPath veya Regex ayarları ile toplu olarak elde edebilirsiniz.  

3. Custom Link Positions

Screaming Frog, bir internet sayfasının içeriğinde, kenar çubuğunda (sidebar) veya footer alanlarının olup olmadığını kontrol eder ve bir sayfada keşfettiği her bağlantıyı konumuna göre sınıflandırır.  
Custom Link
Custom Link
 

API Accenss

 

1. Google Analytics API

Google Analytics hesabınızı Screaming Frog ile bağlayarak, eskiye yönelik URL’lerinizle ilgili detaylı bir tarama da gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle kapsamlı bir tarama gerçekleştirmek için Google Analytics’e de yansıyan URL’lerinizi taramaya dahil etmeniz, daha önceden var olan ama artık var olmayan URL’lerinizi keşfetmeniz açısından da önemlidir.  
Google Analytics
Google Analytics
 

2. Search Console API

Search Console mülkünüzden veriler elde etmek ve tıpkı yukarıdaki Google Analytics bağlantısında olduğu gibi eskiye yönelik URL’leriniz için de bir kontrol gerçekleştirmek için Search Console API bağlantısını yapmanız gerekmektedir.  
Google Search
Google Search Console
 

3. PageSpeed Insights API

Screaming Frog taramasıyla birlikte taranan URL’lerinizin PageSpeed Insights’tan elde edilen hız verilerini de görmek isterseniz, taramanızı başlatmadan önce API Access menüsünden PageSpeed Insights bölümüne tıklamanız ve sizden istenen “Secret Key” bilgisini girerek bağlantıyı kurmanız gerekmektedir.  
Pagespeed
Screaming Frog SEO PageSpeed
 

4. Majestic API

Bağlantısı URL’lerinizle ilgili olarak Majestic üzerinden veriler görebilmek için Screaming Frog ile Majestic hesabınızı bağlamanız gerekmektedir.  
Majestic
Majestic API
 

5. Ahrefs API Bağlantısı

Tarama sonuçlarınızda URL’lerinizle ilgili Ahrefs üzerinden elde edilen verileri görmek isterseniz, Ahrefs hesabınızı Screaming Frog ile bağlayabilirsiniz. API Access menüsündeki Ahrefs bölümüne tıkladığınızda, açılan pencerede Ahrefs hesabınızla bağlantı kurulabilmesi için “Access Token” bilgisi istenecektir.  
Screaming Frog Ahrefs
Screaming Frog Ahrefs
 

6. Moz API

Taramanızda Moz üzerinden veri almak isterseniz, API Access menüsündeki Moz bölümünü kullanmanız gerekmektedir.  
Screaming Frog Moz
Screaming Frog Moz API
 

User Interface

Bu kısım ile yazılımı karanlık moda alabilirken, tabloları ve sayfaları sıfırlayabiliyorsunuz.  

Authentication

Tarama yapmak istediğiniz internet sitesi, bir kullanıcı girişi sonrasında çalışıyorsa bu alanda yer alan “Forms Based” bölümünden sitenizin kullanıcı girişi URL’ini ve kullanıcı adı & şifre bilgilerini Screaming Frog’a kaydedebilirsiniz.  
Screaming Frog SEO Authentication
Screaming Frog SEO Authentication
 

System

Bu kısımda verileri depolama türünüz gibi teknik kısımları düzenleyebilirsiniz.  
Screaming Frog SEO System
Screaming Frog SEO System
 

Bulk Export (Yığın Çıkarımı)

Bu menüden sitede bulunan linkler, resimler gibi tespit edilen yığınların çıktılarını alabilirsiniz.  
Bulk Export
Bulk Export
 

Reports (Raporlar)

Raporlar kısmında özellikle sayfa hızınız ile alakalı detayları kolaylıkla raporlayabilirsiniz. Bu sayede ilerlemeniz veya güncellemeniz gereken kısımları kolaylıkla görebilirsiniz.  
Screaming Frog Reports
Screaming Frog SEO Reports
 
  • Pagespeed: Bu kısımdan CSS, JS, DOM boyutu gibi sayfa hızınızı olumsuz etkileyen kısımları raporlayabilirsiniz.
  • HTTP Headers: HTTP başlıklarının geçmiş raporlarını çekebilirsiniz.
  • Cookie: Web siteniz de Cookie kullanıyorsanız geçmişini inceleyebilirsiniz.
 

Sitemaps

Screaming Frog taramanızı başlatmadan önce konfigürasyon bölümünde site haritalarınızın taranması ve incelenmesi XML ve Images Sitemaplerin kontrollerini ve değişim ayarlarını yapabildiğiniz bölümdür.   
Screaming Frog SEO Sitemaps
Screaming Frog SEO Sitemaps
 

Visualisations (Görselleştirmeler)

Bu menüde isminden anlaşılacağı üzere raporlarınızı görsellere ve grafiklere çevirebiliyor ve ilerlemenizi daha net görebiliyorsunuz.  
Visualisations
Visualisations (Görselleştirmeler)
 

Crawl Analysis

Yapmış olduğunuz site taraması için bir analiz başlatmanıza, başlatılan bir analizi durdurmanıza veya Crawl Analysis özelliğini konfigüre etmenize imkan sağlar.  

Licence ve Help (Lisans ve Yardım)

İsminden de anlaşılacağı üzere uygulamanızın lisanslama işlemlerini yapabileceğiniz ve yardım ekranlarına ulaşabileceğiniz menülerdir.  

Site Taraması (Crawl) Nasıl Yapılır?

Screaming Frog SEO aracı ile site taraması yani site crawl etmek oldukça basittir. Uygulamayı açtıktan sonra tarama yapmak istediğiniz URL adresini girmeniz gerekir. URL adresini gireceğiniz alan görselde de gösterilmiş olan yerdir. Görseldeki bölüme taratmak istediğiniz site adresini girdikten sonra “Start” butonuna bastığınızda site crawl edilmeye başlayacaktır. Crawl %100 olduğunda istediğiniz veriyi inceleme şansı yakalayabilirsiniz.  Bu aşamada dikkat edilmesi gereken tek nokta ilgili web sitenin robots.txt dosyasında engelleme işleminin olmamasıdır.   
Screaming Frog SEO Crawl
Screaming Frog SEO Crawl
 

Bir Sayfayı veya Dizini Taratmak

 
Default Configuration
Default Configuration
  Ücretsiz sürümü kullanıp ve bir sayfayı veya dizini taratmak istiyorsanız bu adımı göz ardı etmemeniz gerekir. Screaming Frog SEO aracı belirli alt dizinleri crawl etmenize izin verir. Bu aramayı gerçekleştirmek için önceki taramanızı iptal edebilir ya da programını tekrardan başlatabilirsiniz. Sonrasında istediğiniz web sayfasını veya dizini URL bölümüne taranması için yazın ve crawl etme işlemini gerçekleştirin. İlgili bölüme ulaşabilmek için File > Configuration > Clear Default Configuration yolunu izleyerek yapabilirsiniz. Daha önceden bir tarama işlemi yaptıysanız bu adımı takip ederek uygulamayı temizleyebilirsiniz.   

Screaming Frog İle Sitemaps Oluşturma

 
xml-sitemap
XML Sitemaps
  Sitemaps (site haritası), sitedeki URL’leri listeleyen XML dosyasıdır. Bu dosya web sitesindeki taranacak URL’ler hakkında arama motorlarını bilgilendirir. Web sitenizin doğru bir şekilde taranarak index alabilmesi için her sitenin kendine ait bir site haritası oluşturması gerekir. Aynı zamanda SEO çalışmalarındaki performansınız için de çok mühim bir konudur. Screaming Frog SEO aracı üzerinden bir site haritası oluşturabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey Sitemaps > XML Sitemap adımını takip ederek açılacak sayfa üzerinden düzenlemeler yapıp kendinize bir site haritası oluşturmaktır.  

URL Analizi

Site taraması yapıldıktan sonra bünyesinde var olan tüm URL adreslerini belirler ve aşağıdaki kriterlere göre sınıflandırılmasını yapar. Eğer herhangi bir hata tespit edilirse aşağıdaki görseldeki seçeneklerde ilgili alanda bulunur.   
URL Detayları
URL Detayları
 
  • Non ASCII Characters: Desteklenmeyen karakterleri ifade eder. Türkçe kullanılan URL yapıları bu bölümde yer alır.
  • Underscores: Altı çizgili bağlantıları gösterir.
  • Uppercase: Büyük harf içeren bağlantıları gösterir.
  • Duplicate: Benzer ya da aynı yapıdaki bağlantıları listeler.
  • Parameters: Uygun olmayan (örneğin “?,*=“ gibi) parametreler kullanan bağlantıları listeler.
  • Over 115 Characters: 115 veya daha fazla karakter içeren bağlantıları gösterir.
 

SEO Analizi ve Kırık Link Tespiti

 
Screaming Frog SEO Analiz
Screaming Frog SEO Analiz
  Birçok kişi Screaming Frog SEO Spider ile teknik hataları belirlerken temel SEO metriklerini kullanmak ister fakat ne kadar detaylı biliyoruz bunu? Birkaç madde ile size bu konuda nasıl analizler çıkartabileceğinize dair ipuçları vermek istiyorum. 
  • İç ve dış linklerinizi liste halinde görebilirsiniz.
  • Güvenlik analizini görüntüleyebilirsiniz.
  • Site durum kodlarının kontrollerini yapabilirsiniz. (2xx, 3xx, 4xx, 5xx)
  • URL yapılarınızın doğruluğunu görebilirsiniz.
  • Site başlıklarını analiz edebilir eksik, benzerlik veya karakter sınırlarını görebilirsiniz. 
  • Sayfalarınızın meta description (açıklamalar) bölümlerini inceleyebilirsiniz.
  • Sayfa başlıkları (H1 ve H2) doğruluğunu, eksikliğini ya da harf sınırlarını kontrol ederek gözden geçirebilirsiniz. 
  • Görsel kullanımlarınızı boyut, alt text, alt attributes inceleyebilirsiniz. Bu bölümlerde bir sorun varsa anında ilgili hatayı görebilirsiniz.
  • Canonicals yapılarını inceleyebilir ve yönlendirmelerinizi düzenleyebilirsiniz.
  • İçerik analizinize bakarak yazılarınızı optimize edebilirsiniz.
  • Çok dilli bir siteye sahipseniz Hreflang bölümünden etiketlerinize göz atabilirsiniz.
  • AMP sayfalarınızın detaylı analizlerine erişebilirsiniz.
  • Structured data (veri yapısı) hatalarının raporlarına buradan ulaşabilirsiniz.
  • Sitemaps detaylarınıza bu bölümden ulaşabilir ve gerekli incelemeleri yapabilirsiniz.
  • Pagespeed, Custom Search, Custom Extraction, Google Analytics, Search Console ve Link Metrics gibi verilerinizi de Screaming Frog SEO Spider programına bağladığınız taktirde bu bölümlerden inceleyebilirsiniz. 
  Makalemize başladığımızdan itibaren birçok teknik ve temel araç kullanımı hakkında ipuçlarını sizlerle paylaşıyoruz. Buraya kadar okumaya devam ettiyseniz umarım işinize yarayacak bilgiler paylaşabilmişizdir. Şimdi bir diğer başlığımıza geçebiliriz.  

404 Sayfalarını Tespit Etmek

 
404 Hata Kodları
404 Hata Kodları
  Arama motorlarının ve kullanıcıların en sevmediği durum kırık linkler yani 404 not found hatasıdır. Bu kod 4xx Client Error listesinde yer alır ve 4xx ile başlayan kodların tamamı web siteyi olumsuz etkilemeden belirlenerek düzeltilmesi gerekir. 4xx kodları kullanıcı deneyimini (UX) doğrudan etkileyen unsurlardan biridir. Screaming Frog SEO Spider aracını kullanarak Client Error hatalarını tespit edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey sitenizi tarattıktan sonra üst menüden “Response Codes” alanına tıklamanız. Ardından sağ panelden yukarıdaki görselde de gördüğünüz “Client Error 4xx” seçeneğini seçmeniz. Açılan bölümde varsa hatalı URL’leri uygulama ekranına detaylarıyla yansıtacaktır.  
Durum Kodları
Durum Kodları
 
  • Success (2xx): Başarılı, herhangi bir sorun yok. 
  • Redirection (3xx): Yönlendirme durum kodu. 
  • Client Error (4xx): Bulunamadı, bozuk linkler. 
  • Server Error (5xx): Sunucu taraflı hata, manuel olarak ilgili link kontrol edilmelidir.
 

Sorunlu Sayfa Başlıklarının Kontrolü

Her sayfada bir tane H1 yani ana başlık kullanımı olmalıdır. H2 etiketi içeriğe göre değişiklik göstermektedir. Bu başlık etiketlerinin kullanımlarını bu panel üzerinden kontrol edebilirsiniz. Herhangi bir hata veya kurallara uyuşmazlık olduğunda ilgili sayfayı panel üzerinden inceleyebilirsiniz.  
Page Titles
Page Titles
 
  • Missing: Eksik sayfa başlıklarını tespit eder.
  • Duplicate: Başka sayfayla benzer başlık kullanımı belirler.
  • Over 60 Characters: 60 karakterden uzun başlığa sahip sayfaları gösterir.
  • Below 30 Characters: 30 karakterden kısa başlığa sahip sayfaları gösterir.
  • Over 554 Pixels: Sayfa başlığının piksel olarak uzun olduğu sayfaları tespit eder. 
  • Below 200 Pixels: Sayfa başlığının piksel olarak kısa olduğu sayfaları tespit eder. 
  • Same as H1: Sayfa başlığı ve H1’in aynı olduğu sayfalar. 
  • Multiple: Birden fazla başlığa sahip sayfaları gösterir.
 

Görselleri Analiz Etmek

 
Screaming Frog SEO Images
Screaming Frog SEO Images
  Tarattığınız web sitede bulunan görsellerde missing alt text ve missing alt attribute bölümlerinde tespit edilen adresler web sitenizin SEO performansına zarar verebilir. Örneğin, görsel kullanımı için tarattığımız bir sitede 57 adet alt text ve 17 adet de alt attribute bölümü eksik durumda bu ilgili site için sorun teşkil ediyor. En kısa sürede bu alanlar optimize edilmelidir.  Screaming Frog SEO Spider ile taranan sitenin tüm görsellerini bu raporda bulabilirsiniz.   

Sitenizdeki Linklerin SERP Sonuçlarını Görüntüleme

 
Screaming Frog SEO Serp
Screaming Frog SEO Serp
  Indexletilen içerik ve sayfalarınızı tek tek arama motoru sonuç sayfasında kontrol etmek oldukça güç bir durumdur. Screaming Frog SEO Spider ile taratılan sitesinin sayfalarını SERP’te nasıl göründüğünü çok kolay bir şekilde inceleyebilirsiniz. Bunun için alt menüden “Serp Snippet” seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır.  

Sonuç

Bu yazımızda sizlere Screaming Frog SEO aracı nedir, Screaming Frog kurulumu, uygulama arayüzü nasıl etkin kullanılır ve web site taraması nasıl yapılır sorularına cevap aradığımız a’dan z’ye her noktaya değindiğimiz kapsamlı bir SEO aracı rehberi hazırlamak istedik. Aklınıza takılan soruları ve görüşleri aşağıdaki yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz. Buraya kadar okuyup beğendiyseniz arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın.     

Konu Başlıkları

Can Gedik
Can Gedik

Türkiye’nin önde gelen Dijital Pazarlama ve SEO ajanslarından olan Zeus Dijital’in, SEO takımında yer alıyorum. Lisans eğitimimi Düzce Üniversitesi’nde Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS) bölümü üzerine yaptım ve şu an 2. üniversite olarak Sosyal Medya Yöneticiliği bölümünü okumaktayım. SEO alanında güçlü ve dinamik ekibimiz ile birlikte müşterilerimizin Olympus’un tepesine tırmanmasında yardımcı oluyoruz. Zeus Dijital’in bir parçası olarak takımda SEO Specialist olarak görev almaktayım. Bu çatı altında birçok markaya SEO hizmeti veriyorum.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

WhatsApp Hattı
1