İçerik Yönetim Sistemi (Cms) Nedir?

İçerik Yönetim Sistemi (Cms) Nedir?
Çarpıcı bir web sitesi mi kurmak istiyorsunuz? Muhtemelen bu terim, ileriye dönük olarak aklınıza gelebilecek herhangi bir çevrimiçi işletmeye başlamak için planınızı hazırlarken haklı olarak yolunuzu geçti. Popüler olarak CMS veya başka bir deyişle WCM (web içerik yönetimi) aracı olarak adlandırılan bir İçerik Yönetim Sistemi, bir web sitesinde birkaç yakın görevi gerçekleştirmek için kullanılan bir platformdur. Bir kullanıcının yönetici panosundan kolayca erişilebilen kullanışlı araçlar aracılığıyla gönderiler yayınlamasına yardımcı olmak için mecazi olarak tasarlanmıştır.           Bir önceki içeriğimize göz atın => Site Hızı Ölçme Neden Önemli? Nasıl Ölçülür? Hangi Toollar?

 Bir CMS’de Nelere Bakmalı?

CMS’ler, her biri kendi özellikleri ve faydaları olan tüm şekil ve boyutlarda gelir. Değerlendirme sürecinde dikkate alınması gereken bazı sorular şunlardır: CMS’nin hangi iş operasyonlarını desteklemesi gerekiyor? Fiyattan sonra bir sonraki önemli husus, CMS’nin hangi ticari operasyonları desteklemesi gerektiğidir. Her gün binlerce SKU’nun fiyatları değiştirilsin mi? Blog gönderileri için resimler barındırılsın mı? CMS’nin hangi teknolojileri desteklemesi veya entegre etmesi gerekiyor? Şirketiniz zaten bir CRM, ERP veya web analitiği programı kullanıyorsa, mevcut çevrimiçi pazarlama yazılımıyla entegre olan bir CMS’yi düşünmeniz gerekir.

 CMS Özellikleri

Biçim yönetimi: Bu, taranmış kağıt belgelerin ve eski elektronik belgelerin HTML veya PDF belgelerine dönüştürülmesine yardımcı olur. Revizyon özellikleri: Bu özellikler, içeriğin ilk yayından sonra güncellenmesini ve düzenlenmesini sağlar. Revizyon kontrolü, kişilerin dosyalarda yaptığı değişiklikleri de izler. Yayıncılık: Bu işlevsellik, bireylerin içerik oluşturma ve değiştirme için bir şablonun veya bir kuruluşun onayladığı bir dizi şablonun yanı sıra sihirbazları ve diğer araçları kullanmasını sağlar. Bir CMS, kişiselleştirme veya bire bir pazarlama için araçlar da sağlayabilir. Örneğin, bir kullanıcı Google gibi büyük arama motorlarında dijital kamera ararsa, reklam afişlerinde bahçe ürünleri satan işletmeler yerine dijital kamera satan işletmeler yer alabilir.

 Web Siteniz İçin En İyi CMS Nasıl Seçilir?

Bir kuruluş bir CMS’ye yatırım yapmaya karar vermeden önce dikkate alınması gereken faktörlerin neredeyse sınırı yoktur. Kullanımı kolay editör arayüzü ve akıllı arama yetenekleri gibi her zaman aranacak birkaç temel işlev vardır. Ancak bazı kuruluşlar için kullandıkları yazılım daha özel gereksinimlere bağlıdır. Örneğin, kuruluşun büyüklüğünü ve coğrafi dağılımını düşünün. CMS yöneticisi, uygulamayı kaç kişinin kullanacağını, CMS’nin çoklu dil desteği gerektirip gerektirmeyeceğini ve operasyonları sürdürmek için hangi boyutta destek ekibine ihtiyaç duyulacağını bilmelidir. CMS’yi kullanırken hem yöneticilerin hem de son kullanıcıların sahip olacağı kontrol düzeyini dikkate almak da önemlidir. Kuruluşlar, kullandıkları elektronik veri formlarının çeşitliliğini de dikkate almalıdır. Her türlü dijital içerik kolayca indekslenmelidir.

 Ayrıştırılmış CMS Nedir?

Ayrılmış CMS mimarisi, bir web sitesinin arka uç ve ön uç yönetimini iki farklı sisteme böler. Ayrılmış bir CMS’de içerik yönetim sistemi (arka uç), dağıtım bileşeninden (ön uç) ayrı çalışır. Bu, bir web sitesinin arka ucunda içerik oluşturulduğunda ve düzenlendiğinde, bir API aracılığıyla iletildiği ve ayrı bir ön uç sisteminde yayınlandığı anlamına gelir. Başka bir deyişle, ayrıştırılmış bir CMS, kuruluşunuzdaki teknik çalışanların, pazarlamacıları çok teknik bir yazılım kullanmaya zorlamadan, esneklikle geliştirmelerine ve oluşturmalarına olanak tanır. Ayrılmış bir CMS, tüm tarafları mutlu etmek için bir reçetedir. Ayrılmış bir CMS şunlardan oluşur:
  • Önceden belirlenmiş ve bir API aracılığıyla içerik yönetimi arka ucuna bağlı bir içerik yayınlama ön ucu.
  • İçeriğin depolandığı bir veritabanı.
  • Editörlerin kolayca içerik oluşturmasına ve yönetmesine izin veren bir uygulamadan oluşan bir yönetici arayüzü.
  • Herhangi bir cihaza içerik yayınlayabilir.

Mikro Siteler Oluşturmak İçin Bir CMS Nasıl Seçilir?

Belirli bir kampanyanız veya içerik yayınlama çabanız varsa, suları test etmek ve bir müşteri tabanı oluşturmak için bir mikro site cevap olabilir. Özünde, bir mikro site, potansiyel müşterileri yakalama, sadakat oluşturma, pazarlama mesajınızı yayma ve belirli bir konu etrafında bir vızıltı yaratma konusunda büyük bir yumruk atabilen küçük bir web sitesidir [birçok durumda, tek sayfalık bir]. Bu nedenle, mikro siteler oluşturmaya yardımcı olabilecek bir İYS ararken, şu temel özelliklere hitap eden bir İYS arayın:
  • Dakikalar içinde çalışır durumda.
  • Uygun maliyetli.
  • Tercihen bir veya iki tıklama ile yayınlama kolaylığı.
  • Hızlı içerik düzenlemeye izin verir.
  • İçerik değişikliklerini hızlı bir şekilde elde etmek için inceleme sürecini kolaylaştırır.
  • Büyümeyi ve trafikteki büyük darbeleri karşılamak için ölçeklenen sağlam bir altyapı sunar.

İçerik Yönetim Sistemi Nasıl Çalışır?

Bir içerik yönetim sisteminin nasıl çalıştığına dair mükemmel bir kelime resmi çizmek için, bu kısımda pratik çizimler ayarlayarak uygulamalı bir yaklaşımla gitmek daha iyidir. Bununla birlikte, birkaç nedenden dolayı WordPress referanslarımın çoğunu yapacağım . En baskın olanı, gösterge panelinin aşırı basitleştirilmiş, ancak oldukça farklı bir şekilde çok becerikli olmasıdır. Bunun yanı sıra, bu CMS’de oldukça yetkin olmam, kişisel veya isterseniz teknik olarak nasıl çalıştığına dair gerçek deneyimimi paylaşmamı sağlıyor. Peki, bir CMS’nin tüm komutlarınızı nasıl çalıştırdığıyla başlayalım. WordPress dahil olmak üzere bu içerik yönetim sistemlerinin çoğu, bir kullanıcının tüm yayınlama önceliklerini tek bir noktadan yönetmesine olanak tanır. Bu, nihayetinde yönetici panosuna kesinlikle erişmeniz gerektiğini ifade eder. Bu amaçla, içerik düzenleme ve yönetimi konusunda size yardımcı olacak birden fazla personel hesabı oluşturabilirsiniz.

Ayrıca bkz: WordPress SEO

 Veritabanı bilgisinde ayarlamalar yapmanın yanı sıra, bir CMS, kullanıcıya tüm olası engelleri ortadan kaldıran çarpıcı bir kullanıcı arayüzüne erişim sağlar. Bu, temel dijital içerik yönetimi ihtiyaçları için karmaşık HTML becerileriyle uğraşmak zorunda kalmayacağınız anlamına geliyor. Başka bir deyişle, CMS’yi Facebook veya Instagram gibi aynı şekilde çalışan bir platform olarak düşünmeniz gerekir. Pratik olarak konuşursak, bu iki sosyal platform, karmaşık veritabanlarına daha derine inmek zorunda kalmadan bir resim yüklemenize izin verir. Böyle bir WordPress CMS tam olarak böyle çalışır. Size mevcut ve önceden yayınlanmış tüm içeriğiniz üzerinde mutlak kontrol sağlar.

 CMS Kullanmanın Faydaları

CMS yazılımı, yeni başlayanların web siteleri oluşturmasını kolaylaştırır. Kendi web sitelerini tasarlamalarına, internette içerik yayınlamalarına ve geliştiricileri işe almadan çevrimiçi işler kurmalarına izin vererek, teknoloji bilgisi olmayan kullanıcılara interneti açarlar. İşte web sitenizi oluşturmak için bir CMS yazılımı kullanmanın faydalarından sadece birkaçı. Bir CMS, teknik becerilere sahip olmayanların bile basit bir gösterge panosu kullanarak içerik yayınlamasına, web sitesi yapmasına ve içeriği düzenlemesine olanak tanır. İçerik yönetim sistemleri, site yöneticilerinin bir düğmeye tıklayarak içerik yayınlamasına olanak tanır. Sen edebilirsiniz mesajlar yayınlanacak planlamak buluştuğu takvim tarihleri, iş etkinlikleri veya ürün lansmanları. İster büyük bir marka için bir web sitesi yapıyor olun, ister yeni bir iş kuruyor olun, bir CMS kullanabilirsiniz. Doğru CMS ve web hosting paketi ile her tür ve boyutta web sitesi oluşturabilirsiniz. Bir CMS, yeni başlayanların, site bakımı yapmak veya rutin değişiklikler yapmak için yüksek fiyatlı web geliştiricilerine güvenmeden her boyuttaki siteyi yönetmesine olanak tanır. Bir içerik yönetim sistemi, sitenize kimlerin erişebileceğini seçmenize olanak tanır. Web sitesi tasarımınızı değiştirmek veya kendi logonuz, renkleriniz ve stillerinizle özelleştirmek kolaydır.

Konu Başlıkları

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

WhatsApp Hattı
1