Kopya İçerik Kontrolü Nasıl Yapılır?

Kopya İçerik Kontrolü Nasıl Yapılır?
Arama motorları, SEO alanında yapılan çalışmalar için en önem verilen alanlardan birisidir. Bildiğiniz gibi SEO çalışmaları, Google tarafında üst sıralarda çıkmak ve site otoritesini yükseltmek için yapılan bir çalışmadır. Bu sebepten dolayı da kullanıcılar Google’a bir hayli önem vermekte ve onun algoritma yapısına göre hareket etmeye çalışmaktadır. Peki Google ne istiyor? Bu sorunun cevabını tam olarak net bir şekilde vermek imkansızdır. Bildiğiniz gibi belirli aralıklarda güncellemeler getiriliyor ve bu sebepten dolayı sürekli algoritma yapısı değişmektedir. Bu makalemde konu olarak kopya içerik olayını ele alacağım ve kopya içerik kontrolü kısmında bazı bilgileri paylaşacağım. Uzun zamandan bu yana birçok farklı web sitesinin analizini yaptım. Yaptığım analizler genel olarak sadece kopya içerikler ile alakalıydı. Aldığım sonuçlar ise gerçekten de şaşırtıcı ve bir o kadar da sinir bozucuydu diyebilirim. Günümüzde otoriter kazanmış onlarca farklı web sitesi, sadece kopya içerikler ile daha da büyümeye devam etmektedir. Google ise sadece sitelerin sıralamasını yükseltmektedir. Makalemizde ilk olarak kopya içeriğin tam olarak ne olduğuna ve sonrasında nasıl kontrol edebileceğimizi anlatacağım. Bulduğum web siteleri en çok kullanılan ve tercih edilen siteler arasında. Birçok farklı özgünlük testi yapan site var fakat ben bazılarını eklemekteyim. Lafı daha fazla uzatmadan merak edilen ve sorgulama yapılan konu başlıklarımıza geçiş yapabiliriz.

Kopya İçerik Nedir?

Kopya içerik, günümüzde başka bir web sitesinden alınmış ve olduğu gibi başka bir web sitesinde yayınlanan makale çeşitleridir. Günümüzde birçok site tarafından yapılan ve maallesef emek hırsızlığı diyebileceğimiz bir konudur. Google, kopya içerikleri yeni web sitelerinde anlamaktadır fakat otoriterliği yüksek olan sitelerde bu durum biraz daha farklı bir boyut kazanmaktadır. Google, kopya içeriği tespit ettiğinde direkt olarak sıralamasını aşağıya çekmektedir. Tabi bunun yanında eğer yazı henüz index almadıysa, otomatik olarak index alması da engellenmektedir. Bu durum maallesef sadece yeni ve orta seviyeli sitelerde yaygın olarak kullanılıyor. Yeni web sitelerinde birçok zaman kopya içerikler, üst sıralarda çıkmaktadır.

Kopya İçerik Nasıl Tespit Edilir?

Web sitelerinde yazılan makalelerin kopya ya da özgün olarak yazıldığını tespit etmek için farklı yöntemler kullanılıyor. Bu yöntemlerin hepsi de web siteleri veya programlar ile bulunmaktadır. Sizler için en iyi ve doğru sonuçlar veren siteleri bularak başlıklar halinde paylaşacağım. Bu sayede sizler de bu konu hakkında bilgilenmiş olabilirsiniz.

1- Grammarly

Grammarly
Grammarly
Listemizin ilk sırasında Grammarly web sitesi yer almaktadır. Web sitesi ilk açıldığında dil bilgisi denetimi yapmak üzere hizmet veriliyordu. Sonradan getirilen özellikler ile birlikte kopya içerik kontrolü özelliği de yer almaktadır. Bu alanda hizmet veren en iyi ve doğru araçlardan birisidir. Diğer birçok kopya aracına göre daha iyi sonuçlar verdiği için, listeye ilk sırada yer vermek istedim. Sadece kopyala yapıştır ile değil, metni Word dosyasına atarak da sitede kontroller sağlayabilirsiniz. Grammarly sitesi baktığımızda ücretli olarak hizmet vermektedir. Tabi ücretsiz kısmından da kısıtlı olarak hizmet alabilirsiniz. Hem dil bilgisi hem de kopya içerik kontrolü gibi seçeneklere sahip olmak isterseniz, premium sürümünü mutlaka tavsiye etmekteyim.

2- Small SEO Tools

Small SEO Tools
Small SEO Tools
Uzun zamandır kullandığım ve memnun kaldığım bir diğer aracımız ise Small SEO Tools isimli sitedir. İnternette forumlardan birkaç kişinin tavsiyesi üzerine test ettiğim ve çalışma prensibini beğendiğim bir yazılımdır. Kopya içerik olduğunu düşündüğünüz tüm içerikleri, bu siteye yapıştırma yaparak hızlıca test edebilmektesiniz. Bunun yanında dil bilgisi gibi araçların da yer aldığını söyleyebilirim. Kelime sayası, yazım denetleyici gibi ekstra hizmetlerin sitede olması, Small SEO Tools’u daha iyi bir araç haline getirmektedir. Sitemiz şuanda ücretsiz olarak faaliyetlerine sürdürmeye devam etmektedir. Gayet stabil olarak çalışan ve hizmette kusursuz olan bir sitedir. Sizlerde bu siteye giriş yaprak tüm araçlara tek bir ekrandan hızlıca ulaşım sağlayabilirsiniz.

3- Plagiarisma

Plagiarisma
Plagiarisma
Günümüzde en çok kullanılan ve tercih edilen bir diğer web sitesi ise Plagiarisma olmaktadır. Kopya içerik tespit etme konusunda gerçekten de birçok başarıya imza atmış bir isimdir. Sade tasarımı ve kolay kullanımı ile birlikte, kullanıcılar tarafından beğeni toplamaktadır. Siteyi az önce test etme imkanı buldum ve gayet başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Ayrıca Windows işletim sistemlerinde kullanabileceğiniz bir yazılımı da yer almaktadır. Programı web sitesi üzerinden ücretsiz olarak indirerek, kullanabilme imkanınız bulunmaktadır. Gayet stabil ve hızlı bir şekilde çalışma sürdürmektedir. Sitemiz ücretsiz olarak çalışmaktadır. İçerisinde 190’dan fazla dilin yer aldığını ve test konusunda da iddialı olduğunu belirtmektedir. Tabi uzun yılların deneyim ve tecrübesi olması, siteyi ön plana çıkarmaktadır. Hemen sizlerde siteye hızlıca erişim sağlayarak, sistemi kullanmaya başlayabilirsiniz.

4- WriteCheck

WriteCheck
WriteCheck
Kopya içerik araştırması yaparken rastladığım ve sevdiğim bir web sitesi de WriteCheck oldu. Kopya içerikleri tespit yaparak cümlesi cümlesine analiz etmektedir. Ücretli olarak hizmet vermesi, maallesef bizleri üzen bir durum oldu. Fakat ücretli bir araç kullanma niyetindeyseniz, mutlaka WriteCheck aracını kullanmanızı tavsiye etmekteyim. Daha detaylı ve doğru sonuçları vermesi, kalitesini bizlere belli etmektedir. Türkçe dil desteği maallesef bulunmuyor fakat zor bir kullanımı yok. Gayet basit ve sade bir tema yapısı bulunmaktadır. Sitenizin ana dili eğer İngilizce ise, WriteCheck bu konuda daha iyi sonuçlar vermektedir. Diğer yanda Türkçe metinleri tam olarak tespit etmede problemler yaşamaktadır. Yukarıda da bahsettiğim gibi ana dil İngilizce olduğu için, yabancı metinleri daha iyi tespit etmektedir.

5- Copyscape

Copyscape
Copyscape
Metinlerin kopya içerik kontrolünde bir diğer web sitemiz ise Copyscape isimli araçtır. Uzun zamandır kullanım sağladığım ve kullanırken hoşuma giden sitelerden birisi oldu. Bu site diğerlerine göre kullanım olarak farklılıklar göstermektedir. En temel değişiklik ise metin ile arama yerine, URL şeklinde test etmektir. Örnek olarak bir web sitesinin yazısını metin ile alarak değil, URL ile test edebilmektesiniz. Bu durum aslında diğerlerine göre daha kolay ve hızlı bir kullanım olduğunu bizlere göstermektedir. Tabi bunun yanında ücretli sürümünü satın alarak, Word dosyalarında yer alan metinlerin de özgünlük testini gerçekleştirebilmektesiniz. Ücretsiz sürümde birçok kişi farklı hataların yer aldığını ve ücretli sürümün daha iyi çalıştığını belirtmiş. Bu sebepten dolayı ücretsiz sürümü kullanmanızı tavsiye etmemekteyim. Birden fazla sitenin içeriğini test etmek istiyor ve makale özgünlük testi yapmak istiyorsanız, mutlaka bu siteyi kullanmanızı tavsiye etmekteyim. Bu yazımızda sizlerle birlikte “Kopya İçerik Kontrolü Nasıl Yapılır?” başlığı altında bilgilendirme yapmaktayım. Umarım sizler için faydalı ve bilgi içeren bir makale türü olmuştur. Genel olarak en çok sevilen ve tercih edilen siteler ile araçları eklemeye çalıştım. Bu sayede kullanım sağlarken doğruluk payının yüksek olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca bu içerikler de dikkatinizi çekebilir:

Konu Başlıkları

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

WhatsApp Hattı
1